Istället för att sova på soffan hela dan bestämde jag mig för att göra marmelad. Snabbt, lätt och gott!
Äpple- och citronmarmelad
3 stora fasta äpplen (jag använde granny smith)
1 citron
1 citrongräs
2 msk vatten
3 dl syltsocker
Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar.
Skär av skalet från citronen och hacka det fint.
Dra bort det vita från citronen och skär fruktköttet i bitar.
Dela citrongräset på längden, skölj och slå på det med ett knivskaft.
Blanda äpplen, citron och citrongräs i en kastrull, tillsätt vatten.
Koka upp och låt sjuda tills äpplena blivit mjuka, rör om då och då.
Rör ner syltsockret och koka upp igen.
Ta upp citrongräset.
Häll upp på väl rengjorda, varma burkar.
Å, så gott! kram Linnea
SvaraRadera