I söndags var nea här och hjälpte mig med en klänning jag håller på att sy. Jag hade utlovat fika, och det finns ju ingen anledning att inte baka när tillfälle ges. Det blev en rulltårta fylld med apelsinkräm.
Rulltårta med apelsinkräm
2 ägg
1 1/2 dl socker
3/4 dl potatismjöl
1/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
1 påse vegegel
1 ägg
1/2 dl socker
1 1/2 dl vispgrädde
rivet skal av 1/2 apelsin
1 1/2 dl pressad saft av apelsin
Börja med apelsinkrämen.
Blanda ägg, socker, grädde och vegegel i en kastrull. Sjud tills blandningen tjocknar.
Tillsätt skal och saft av apelsin. Låt stå kallt i 1-2 timmar.
Värm ugnen till 250°.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda potatismjöl, mjöl och bakpulver och vänd ner det i äggsmeten.
Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna (30x40 cm).
Grädda mitt i ugnen i ca 5 min.
Stjälp upp kakan på sockrat papper eller fuktig duk.
Dra bort pappret kakan gräddats på.
Låt kakan svalna under långpannan.
Den var mumsig!
SvaraRadera