onsdag 6 augusti 2014

Min randiga Nettie

Nu har jag äntligen sytt mig en body! 


Mönstret är Closet Case Patterns Nettie bodysuit.

Det har dykt upp många olika varianter på olika bloggar de senaste månaderna, och jag ville ju också ha en såklart. Finns det något som INTE är praktiskt med en body? Det perfekta plagget att ha till en kjol - eller till byxor om man gillar att ha instoppad tröja. Inte en chans att den kommer åka upp och hamna någon annanstans än där den ska vara. Ytterst praktiskt.

Tyget hade jag redan liggande, fyndade det i stuvhögen i tygaffären för några månader sedan. Jag tänkte genast att det skulle passa perfekt för det här mönstret (och det tycker jag fortfarande).

Jag började med storlek 8 i axlar och byst, gick upp till 10 i midjan och sen upp till 12 nedtill. Med andra ord, min standardförändring. Vad jag däremot borde ha tänkt på är att för varje storlek blir den längre, och jag är ju inte så lång, så jag borde såklart ha hållit kvar längden för storlek 8. Något att tänka på till nästa gång. En annan sak att tänka på till nästa gång är att göra ärmarna vidare, de är lite för strama nu.


Som jag krälade runt på golvet för matcha ränderna på fram och bakstycke innan jag klippte ut. Men det lönade sig för som ni ser kan jag inte annat än vara nöjd.


Min kära vän här fyller ju inte riktigt ut den som jag, hennes höfter är ju minimala och rumpa har hon inte hört talas om så det får ju bli som det blir. Dessutom har hon ju en pinne istället för två ben, inte konstigt att det blir lite skevt när man knäpper bodyn i grenen...

Jag är helt klart sugen på att sy fler, och det finns ju många olika variationer i mönstret så egentligen skulle man ju kunna sy hur många som helst. Jag tänker mig att några enfärgade skulle sitta fint som basplagg och mönstrade är ju himla fint till en enfärgad kjol. Möjligheterna är oändliga!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar