måndag 31 december 2012

Grön nyårsklänning

Det kliade i syfingrarna efter att ge mig på ett nytt klänningsprojekt.
När jag hittade det här mönstret kände jag att det skulle vara perfekt.

Mönstret finns att ladda ner gratis här.
Tyget är buteljgrön viscososejersey från Stoff & Stil.

Jag ville egentligen ha den i svart, men kunde inte hitta något tyg jag gillade. I stuvhögen rotade jag fram det här gröna som är en viscosejersey. Det var hela två meter, precis vad jag behövde så jag slog till trots att jag inte var helt säker på att det var ett bra tyg. 

Det var precis att jag fick plats med mönsterdelarna på tyget, jag fick pussla en stund innan jag fick till det. Såhär i efterhand kan jag konstatera att jag borde gjort överdelen en storlek mindre, för den är inte lika figurnära som jag hade önskat. Varför är det alltid så att storleken blir fel när jag går efter måttabellen i ett mönster? Jag har konstaterat det tidigare och det stämmer här också, om jag väljer en storlek mindre än måttabellen visar blir det bra. I det här fallet blev kjolen bra (trots att jag enligt måtten borde legat två storlekar över).

Klänningen var ganska lättsydd, men instruktionerna var inte fullt så tydliga som jag hade önskat. 
För att vara min första klänning i stretch är jag helnöjd! Det känns faktiskt som jag och min symaskin börjar komma lite bättre överens med stretchiga material. Att jag inte behövde sprätta en enda söm känns ju fantastiskt, särskilt eftersom det är ett helvete att sprätta upp en elastisk söm. Kanske har jag lärt mig att ta det lugnt istället för att stressa för att bli klar? Det tog en hel dag att färdigställa denna, men då har jag ju skrivit ut mönstret, tejpat, klippt och allt sånt också.

Ikväll ska jag ha klänningen på mig under nyårsfirandet, tror den blir perfekt för det.

GOTT NYTT ÅR!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar