lördag 2 juli 2016

Kelly i två färger

För två år sen sydde jag min första version av Megan Nielsens Kelly skirt. Ungefär samtidigt såg jag en version sydd i två olika färger. Jag tänkte genast att jag måste göra en liknande variant. Jag hade gott om grå denim kvar efter att ha sytt min första version, men sprang till tygaffären och köpte lite vinröd denim också.

Sen hände ingenting


Igår var jag ledig, vädret var tråkigt och jag har länge varit sysugen utan att komma till skott med någonting. Ville komma igång med någonting lätt och hyfsat snabbsytt. När jag hittade det här mönstret i gömmorna kom jag på att jag har tyg liggande som bara väntar på att bli en kjol.


Jag är helnöjd med färgkombinationen! Bestämde mig för svarta knappar för att det var var jag råkade ha hemma, om jag haft knappar som matchat något av tygerna hade jag antagligen slagit till på dem men jag måste säga att jag tycker det blev jättebra med svart. Jag använde mig också av åtta knappar istället för sju som mönstret föreslår. För en gångs skull krånglade inte min maskin alls när jag sydde knapphål! Jag har en automatisk knapphålsfot, men tyckte den gjorde för stora knapphål så jag sydde dem manuellt istället och det gick finfint.


Sydde alla stickningar i vinrött och passade på att sy dubbla rader längs ficköppningen. Jag sydde med vanlig tråd eftersom det var det jag hade hemma, men egentligen hade det nog blivit snyggare med kraftig jeanstråd då den står ut lite mer när tanken ändå är att sömmarna ska synas.

Tycker väldigt mycket om den här modellen. Fick ingen bra bild på ryggen, men det bubblar sig lite precis under linningen vilket antagligen beror på att både linningen och kjolen är helt raka medan kroppen ju inte är det. Om jag gör en version till ska jag nog testa att modifiera kjolen lite upptill för att försöka få bort det extra tyget som bubblar sig.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar