söndag 13 april 2014

Den lilla vinröda

Här om dan tänkte jag att det nog var dags för ett nytt syprojekt, så jag plockade fram see & sew 5871 som jag haft liggande länge. Någon gång i höstas ritade jag av mönstret och köpte tyg, men sen kom jag inte längre av någon anledning. Så kan man ju inte ha det!


Jag sydde version B.


Såhär i efterhand kan jag säga att jag nog borde ha sytt den en storlek större, den sitter inte alls lika ledigt på mig som på mönsterbilden.

Livet är fodrat (jag använde samma tyg som foder då jag inte orkat leta efter ett stretchfoder i samma nyans) så blir den ganska tjock upptill. I halsringningen har jag inte riktigt fått tyget att ligga slätt, och det hjälper inte hur mycket jag pressar. Men på den här modellen gör det kanske inte så mycket att det blir extra veck lite här och var. 

Jag bråkade mycket med min maskin och tvillingnål när jag skulle fålla klänningen. Hur jag än gjorde gick jag inte till trådspänningen så tyvärr är fållen ganska ful. Jag tar tacksamt emot tips om hur man får till en snygg söm med tvillingnål!

Om jag bestämmer mig för att använda mönstret igen så ska jag absolut sy en storlek större, kanske två för kjolen. Den här versionen är också lite kort i midjan så beroende på hur mycket längd som läggs till på livet för en större storlek så kanske jag skulle lägga till ytterligare någon cm.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar