söndag 30 oktober 2011

Gult som solsken!


Jag påbörjade mitt gula laptopfodral i slutet av september. När jag kom hem tidigare ikväll kände jag att bitarna legat alldeles för länge och samlat damm, så jag tog mig i kragen och sydde klart den. Tog ju inte många minuter att få klart!

Det är samma modell som den här. Jag gjorde den lite större för att lättare få i datorn. Den förra var aningen tajt medan den här istället blev lite stor, men det gör inget. Mönstret finns här.

lördag 22 oktober 2011

Små runda örhängen

Jag fortsätter på tema örhängen. Idag blev det inte mindre än fyra par små runda örhängen i rött och grönt.


torsdag 20 oktober 2011

Boxy make up bag

Jag gjorde den här necessären i födelsedagspresent till en kompis. Råkade springa på en stuvbit av tyget och min första tanke var att det skulle passa perfekt till henne. 





lördag 15 oktober 2011

Tygkasse med ytterficka

Idag har jag sytt en tygpåse med ytterficka. Jag tänkte att det kunde vara praktiskt att ha en stor ytterficka på den. Tänkt och gjort.


Såhär i efterhand kan jag konstatera att handtagen är fel längd. Antingen borde de vara kortare eller en bra bit längre. Jag gillar när man han hänga tygpåsar över axeln, men det är lite svårt med den här. Alltid lätt att hitta saker som inte blev riktigt bra. Men den är fin ändå tycker jag!



Jag använde dubbelnål när jag sydde handtagen och sömmen upptill runt kanten av den enkla anledningen att det blir så fint. Om jag bara tänkt på det när jag sydde fickan... det hade ju varit riktigt snyggt där också!

onsdag 12 oktober 2011

fredag 7 oktober 2011

Sockor med falska flätor

Varma sockor är alltid bra att ha, och när jag hittade det här mönstret tänkte jag att det var dags att sätta igång. Jag har ju inte stickat strumpor på... två år kanske? 


Tydligen har jag fastnat lite för mönster med falska flätor. Det är lätt att sticka, man behöver ingen flätsticka (=snabbare och smidigare) och så tycker jag det blir fint också! Här och här är mina tidigare projekt med falska flätor.